vineri, 4 februarie 2011

limba cu clopoţei


când marea e gravidă
toţi ar vrea să-i sfârtece burta
până şi eu îmi văd acolo naşterea
chiar dacă visul e însuşi pântecul
pe care-l port sau care mă poartă

în trusa de prim ajutor am o păpădie - gâdilată de ea fiind în talpă după ce boala îşi întinde botul umed de urs, cocoţată pe creierul meu –
o foarfecă pentru vedeniile aţoase. din ochi mi le scot doar în nopţile împunse-n piept de vârful unui ac. ruginită îmi simt pielea şi-aş vrea s-o mestec dacă ar fi mai elastică şi zaharisită. fiindcă am avut şi o astfel de piele, ce-mi curgea ca mierea pe oase.


în acea lumină sinuciderea 
venea ademenitoare 
ca un cuţit uns cu dulceaţă
am reuşit să mă ridic din mijlocul meu creştea un pom de crăciun
înzorzonată cu clopoţei, limba deloc vineţie mai predică şi-acum îndrăgostiţilor despre zăpezile proaspăt îngropate de vii.3 comentarii:

 1. Bine ai revenit, mai înnegurată, mai îngîndurată, dar vie !

  RăspundețiȘtergere
 2. Silvia, bucuroasă de reîntîlnire!

  pentru înnegurare e de vină elefantul în al cărui vis sunt prinsă. iar aici nici vorbă de o masă normală de scris, astfel că sunt mai chinuită ca de obicei :)

  RăspundețiȘtergere
 3. Buna Ziua!
  Eu sunt Vlad, unul dintre membri Radio Whisper - un radio antimanele dedicat bloggerilor şi nu numai.
  Am găsit întâmplător blogul tău, am citit câteva articole şi nu am vrut să ies înainte să te felicit – mi-a plăcut mult ce am găsit aici. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doresti, poţi să ne recomanzi orice articol, iar noi îl vom promova.
  Ne-ar face plăcere să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
  M-am gândit aşadar să vin cu o propunere:
  Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piese necenzurate. Avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă cât mai complexă de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că poate ai vrea sa ni te alături şi să colaborăm (binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place). Dorim de asemenea să îţi acordăm un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultatorilor noştri.
  Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul asculta.whisper sau un e-mail, tot la asculta.whisper@yahoo.com, pentru a discuta mai multe.

  www.radiowhisper.com
  Multumesc,
  Cu stimă Vlad!

  RăspundețiȘtergere